رویت هلال رصدخانه ای

رویت هلال رصد خانه ای

برگزاری دوره عمومی رویت هلال ماه در سایت رصدخانه دانشگاه نیشابور برای عموم :

ویژگی های خاص رویت هلال، این موضوع نجومی را نه تنها سوژه مناسب برای فعالیت رصدخانه ای میکند بلکه در برخی موارد رصد هلال فقط از رصدگاهایی ثابت و به دور از دسترس دیگران امکان پذیر است. چرا که تلسکوپ در نقطه ای خاص از آسمان قفل شده و در روز بعد به رصد هلال پرداخته می شود. لذا با تلسکوپ های سیار در نبود مکانی امن و ثابت و به دور از دسترس افراد متفرقه تقریبا  رصد چنین هلال هایی غیر ممکن است.

از طرفی برخی از موارد، هلال اول ماه به آسانی دیده می شود و هر چند به نظر می رسد نیازی به استفاده از رصدخانه نیست اما می توان از این فرصت برای انجام تمرین و مانورهای لازم برای رویت هلال و کسب تجربه و گاها تحقیقات بهره جست.

لازمه انجام فعالیت رویت هلال رصدخانه ای، برگزاری یک دوره کوتاه مدت آموزش رویت هلال و استفاده از رصدخانه در این خصوص است می توان با برگزاری 5 جلسه آموزش، هر ماه به رویت هلال پرداخت و کارنامه ای مناسب برای فعالیت رصدخانه ارائه داد.

هزینه آموزش هر ساعت 30 هزار تومان است و برآورد می شود در 5 جلسه دانشجویان علاقه مند تمامی مسائل رویت هلال و استفاده از رصدخانه برای هر سوژه رصدی را به طور کامل فراگیرند.

پس از تکمیل آموزش، رصد دوازده هلال (یک سال قمری) به عنوان پشتیبانی به طور رایگان انجام می شود.